Calendar admitere in invatamantul profesional si in scolile duale 2020: Toate scolile gimnaziale trebuie sa organizeze in luna mai sedinte de instruire cu elevii si parintii, iar inscrierile in scolile profesionale incep pe 29 iunie – Edupedu

stiri educatie

Toate școlile gimnaziale vor organiza în luna mai 2020 ședințe de instruire cu elevii de clasa a VIII-a și cu părinții acestora, pentru a le explica modul de înscriere în școlile profesionale, calendarul admiterii în dual și profesional de stat, precum și școlile profesionale unde se pot înscrie. Înscrierea efectivă în școlile duale și în învățământul profesional de stat se realizează în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020, precum și în ziua de 6 iulie.
Informațiile sunt cuprinse în Ordinul privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual pentru anul școlar 2020-2021, act semnat de Daniel Breaz și publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Tot în luna mai, inspectoratele trebuie să trimită în școli broșurile de admitere în învățământul profesional și în școlile duale 2020-2021.
Amintim că învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5, care susțin Evaluarea Națională anul acesta. Media de admitere la liceu se calculează în continuare luând în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). Elevii care susțin Evaluarea Națională 2020 și care vor avea o medie de admitere la liceu sub 5 nu vor intra în procesul de repartizare la licee, fie ele tehnologice, teoretice sau vocaționale. Singura rută către care va trebui să se îndrepte este cea profesională, de 3 ani, duală sau clasică.
Monitorul Oficial a publicat astăzi, 18 septembrie 2019, Ordinul nr. 5.087/2019 al ministrului interimar al Educației privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual pentru anul școlar 2020-2021.

Citește articolul integral pe edupedu.ro
Sursa: edupedu.ro