Ce este YouTube Kids și cât de sigur este conținutul oferit

YouTube a lansat recent și în România aplicația YouTube Kids, aplicație ce a fost creată pentru a le fi mai ușor copiilor să exploreze în siguranță lumea, vizionând videoclipuri online.

Cei de la YouTube folosesc o combinație de filtre, feedback de la utilizatori și evaluatori umani, pentru a se asigura că videoclipurile din YouTube Kids sunt adecvate pentru copii. Totuși, cum niciun sistem nu este perfect, filtrele ar putea să rateze videoclipuri neadecvate.

YouTube este cu siguranță mai prietenoasă cu copiii decât aplicația originală YouTube, dar este posibil să nu doriți să vă lăsați copiii la început să urmărească videoclipuri singuri. În timp ce compania utilizează mai multe monitoare umane pentru a revizui și a curăța videoclipuri, aplicația este încă din punct de vedere tehnic un portal al serviciului principal YouTube, iar videoclipurile necorespunzătoare de vârstă pot fi realizate prin algoritmul aplicației. YouTube Kids rulează reclame, fapt care a atras critici din partea grupurilor de supraveghere a consumatorilor. Totuși, cei de la YouTube anunță că reclamele difuzate trec printr-un proces de revizuire pentru a se asigura că sunt adecvate vârstei.

Aplicația YouTube Kids este destul de simplă, ceea ce reduce riscurile pentru copii. Nu are funcții interactive (cum ar fi posibilitatea de a comenta sau a posta videoclipuri din aplicație), astfel încât copiii să nu poată avea contact cu alte persoane. Și oferă câteva controale utile pentru părinți:

  • puteți dezactiva căutarea, care limitează expunerea copiilor la conținut neadecvat pentru vârstă;
  • puteți seta o limită de timp pentru copii pentru  timpul petrecut în aplicație;
  • și puteți bloca videoclipuri, ceea ce ajută aplicația să știe ce tipuri de videoclipuri preferați să vedeți.

Pentru a fi corect, YouTube Kids explică faptul că există un risc minim ca prin filtrele sale să treacă și conținut necorespunzător. De asemenea, YouTube Kids recomandă părinților să gestioneze în mod activ setările de căutare pentru a reduce riscurile.

Cea mai sigură modalitate de a permite copiilor dvs. să utilizeze YouTube Kids este de a supraveghea, de a privi împreună și de a încuraja copiii să vă spună dacă văd ceva ciudat, astfel încât să puteți avea controla mai bine ceea ce privesc copiii dumneavoastră.

Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play sau se poate instala de aici: https://www.youtube.com/yt/kids/

Da-ți un share acestui articol ca să afle toți părinții despre această aplicație și pentru a face YouTube-ul mai sigur pentru copiii noștri.