Consiliul National al Elevilor vrea ca scoala sa înceapa pe 1 septembrie/ Elevii nu sunt de acord cu proiectul lui Liviu Pop – Educatie – HotNews.ro

stiri educatie

Elevii nu sunt de acord cu propunerea lui Liviu Pop ca anul școlar să înceapă în fiecare an în a treia săptămână din septembrie, în ziua de luni, așa cum propune un proiect de lege aflat în Parlament. Într-un comunicat remis HotNews elevii spun că modificarea propusă de Liviu Pop este nefundamentată și nu este în beneficiul elevilor. Elevii vor ca anul școlar să aibă o structură fixă, însă data începerii cursurilor ar trebui să fie 1 septembrie.

Elevii argumentează că anul școlar ar trebui să înceapă la 1 septembrie și să se încheie la 1 iunie, asta pentru că examenele naționale se desfășoara în timpul verii, când e foarte cald, în săli fără aer condiționat.

”Calendarul examenelor naționale este unul decalat, elevii sunt nevoiți să susțină aceste examene în toiul verii, în clase care nu sunt dotate cu sisteme de ventilație, randamentul fiind unul din ce în ce mai scăzut. De asemenea, orice zi petrecută la școală în luna iunie este resimțită precum o povară de către elevi, aspect care favorizează absenteismul școlar masiv, dar și incapacitatea beneficiarilor primari ai educației de a se putea concentra pe studiu”, arată CNE.

Citește articolul integral pe hotnews
Sursa: hotnews