Șah la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” vă invită să îi înscrieți pe copiii dumneavoastră la un program educațional interactiv, în care micuții vor afla noțiuni introductive despre șah și își vor exersa gândirea logică!

Prin practicarea acestui joc, copilul dumneavoastră își va dezvolta imaginația, creativitatea și aptitudinile matematice. Șahul stimulează capacitatea de a prevedea consecințele propriilor acțiuni, dezvoltă dorința de autoperfecționare, sporește încrederea în sine, mărește puterea de concentrare și dezvoltă atenția distributivă.

SUCCESIUNEA TEMELOR

23 februarie – 13 aprilie 2019

Modul 1:

Lecția 1: tabla și piesele de șah; linii, coloane și diagonale; câmpurile tablei de șah; flancurile damei și ale regelui; jocuri și exerciții.

Lecția 2: deplasarea pionilor, a turnului și a nebunului pe tabla de șah; capturarea cu aceste piese; jocuri și exerciții.

Lecția 3: deplasarea pionilor, a turnului și a nebunului pe tabla de șah; capturarea cu aceste piese; jocuri și exerciții.

Lecția 4: mutări speciale (rocada și en passant); valoarea pieselor; încheierea jocului cu pionul; jocuri și exerciții.

Modul 2:

Lecția 1: cum dăm șah, pat și mat (cu dama, turnul); cum ne apăram de șah; matul într-o mutare; jocuri și exerciții.

Lecția 2: notarea mutărilor; capturarea cu aceste piese; cum mutăm corect în deschiderea partidei de șah; jocuri și exerciții.

Lecția 3: jocul de șah cu ceasul de șah, a turnului și nebunului pe tabla de șah; pregătirea pentru concursul de șah; jocuri și exerciții.

Lecția 4: Concursul de șah – ediția 2019; festivitatea de premiere.

GRUPA DE VÂRSTĂ

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani

PERIOADA DE DESFĂȘURARE

Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă între orele 13:00 – 14:00

Pentru formarea unei grupe este necesar un număr minim de 4 participanți

TAXĂ DE PARTICIPARE

— 1 ședință – 60 lei/participant

— 1 modul – 200 lei/participant

Taxa de participare se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea modulului.

Înscrierea copiilor se face prin email: aurelian_niculae@yahoo.com, la telefon 021.305.60.31 în limita a 14 locuri/grupă sau pe formularul de rezervare.