Societatea Română de Ornitologie (SOR) și Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture caută prieteni voluntari, pasionați de natură și/sau iubitori de povești, pentru două activități ce garantăm că îți vor face ziua mai frumoasă:
? Alimentarea hrănitorilor aflate într-un parc din București, în cadrul România prinde aripi, proiect coordonat de colegul nostru, Alin Băda (Pike 2 Operational Manager) și finanțat în cadrul programului Susține un ONG 2018.
? 3 noiembrie, ora 9:30
? În parcul Herastrău (intrarea Charles de Gaulle)
? Acțiunea include și un tur ghidat prin parc, în căutare de rațe și alte înaripate. Adu cu tine binoclul, familia (dacă ai și vrei, chiar și ?) și mai ales, spiritul de observație și pofta de plimbare!
? România Prinde Aripi ? este proiectul prin care SOR implică publicul larg în cele mai simple și mai eficiente măsuri de conservare pentru păsările sălbatice: amplasarea de cuiburi artificiale și de hrănitori, esențiale pentru supraviețuirea pe timpul iernii.
„Este o idee mai veche a noastră, să le oferim copiilor mai mult decât imagini și informații despre păsări. Am realizat panouri din cuburi plasate unele sub altele. Sunt patru fațete la care au acces copiii, iar pe fiecare dintre ele pot găsi un desen de pasăre, numele speciei, informații inedite despre specie și hrana pe care pot să le-o ofere păsărilor dacă vor să le ajute”, spune Valentin Marin, manager de proiect
?Înregistrarea a 3 noi povești pentru Afostodată.net, un site de audio book-uri pentru copii, inclusiv pentru cei cu deficiențe de auz, realizat cu ajutorul unui proiect unic în România – Povești în limbajul semnelor, finanțat în cadrul programului Lumea prin Culoare și Sunet 2019.
? În luna octombrie (ne pliem după programul tău)
? Într-un studio de înregistrare din București, situat în zona piața Floreasca (revenim cu adresa exactă)
? Înregistrarea durează maxim 1h, cu tot cu poze și pauza de cafea J
? „Poveștile noastre sunt reinterpretate într-o variantă modernă, apropiată limbajului de astăzi. Suntem o echipă mică, dar pasionată și dornică să creeze o lume mai accesibilă pentru cei peste 2000 de copii cu deficiențe de auz din România”, spune Măriuca Mihăilescu, fondator proiect Afostodata.net.
Dacă dorești să dai o aripă de ajutor, atunci răspunde printr-un e-mail la adresa Fundatia.Orange@orange.com, precizând proiectul/ proiectele în care vrei să te implici.
Locurile se vor ocupa pe principiul primul venit, primul înscris.