Acestea sunt cele mai vizitate 5 orașe din lume

Industria globală de turism valorează aproximativ 8,8 triliarde de dolari pe an, din care o mare parte este concentrată pe un grup restrâns de destinații turistice.

Cei de la Mastercard realizează anual un indice care urmărește vizitatorii și obiceiurile lor de cheltuieli, iar în baza acestui indice Mastercard a realizat topul primelor cinci orașe de destinație din lume, în funcție de numărul de vizitatori:

5. Singapore

Orașul a fost vizitat în 2018 de aproape 15 milioane de vizitatori care s-au și cazat, indexul Mastercard neincluzându-i și pe turiștii care au vizitat Singapore doar pentru o scurtă escală.

În topul locurilor unde turiștii au cheltuit cel mai mult Singapore se află pe locul 4.

Foto: pixabay

4. Dubai

În urmă cu mai puțin de 60 de ani, Dubai era un sat de pescari. Astăzi, emiratul are o populație de peste 3 milioane de locuitori. În 2018  numărul turiștilor care au vizitat orașul a fost de aproape 16 milioane.

Cunoscut ca centru pentru cumpărături și ca destinație pentru conferințe și expoziții, când vine vorba de câți bani cheltuiesc vizitatorii, Dubai domină. În 2018 vizitatorii au cheltuit peste 30 miliarde de dolari.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

 

3. Londra

Londra este plină de repere celebre, Big Ben, Parlamentul, Palatul Buckingham etc. Astfel nu este de mirare că 19 milioane de oameni au vizitat Londra anul trecut.

Cu toate acestea, Londra a înregistrat o scădere a numărului de vizitatori cu 4% fata de anul 2017 când se situa pe locul 2 în acest clasament.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

2. Paris

Paris a făcut schimb de locuri în clasament cu Londra, cu ale sale obiective celebre precum Luvru, Tour Eiffel, Disneyland care este de altfel cea mai importantă atracție din punct de vedere al veniturilor din turism ale Franței: 6,2% din totalul veniturilor din Turism.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1. Bangkok

Bangkok rămâne pe locul 1 al patrulea an consecutiv, capitala Thailandei a salutat anul trecut peste 22 de milioane de vizitatori.

Thailanda are cea mai mare economie turistică din Asia de Sud-Est, 70,1 miliarde de dolari.

Foto: pixabay

Mai jos găsiți și clasamentul realizat de Mastercard în funcție de câți bani au cheltuit turiștii:

spend

În Raportul competitivității turismului din cadrul Forumului Economic Mondial 2019, numărul de turiști internaționali la nivel mondial a ajuns la 1,4 miliarde, economiile emergente contribuind în proporții mari la această tendință globală.