STIMescu la muzeu. Un eveniment pentru profesorii din învățământul primar

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și Asociația Learning by teaching anunță prima ediție a proiectului STIMescu la Muzeul Antipa!

Pe 27 septembrie 2019, cu ocazia Nopții Cercetătorilor, îi invităm pe profesorii din învățământul primar să participe la proiectul STIMescu la Muzeu, care va avea loc anul acesta și la Muzeul Antipa. Cursul interactiv va începe la ora 17:00 în Sala Multimedia și va avea ca punct de plecare cartea „Genialii. Antipa, I. Hașdeu, Vuia, Brâncuși, Enescu. 1886 – Un an din copilăria lor”, scrisă de Anca Nedelcu și Elena Diana Nedelcu și apărută la editura Pandora M.

În cadrul evenimentului, profesorii vor realiza activități integrate de matematică și explorarea mediului, comunicare, muzică și mișcare, pentru a ilustra copilăria lui Grigore Antipa. Experimentele și dioramele vor întregi activitățile și vor da savoare întâlnirii. Fiecare profesor va realiza propriile descoperiri și va putea folosi la clasă machetele experimentelor împreună cu elevii săi.

Fiecare dascăl va primi atât materialele necesare realizării unei diorame pentru ,,muzeul la cutie” imaginat de marele savant, cât și cartea „Genialii. Antipa, I. Hașdeu, Vuia, Brâncuși, Enescu. 1886 – Un an din copilăria lor”, precum și un kit de instrumente în format electronic necesare realizării activităților cu elevii.

Seria de întâlniri va continua în luna octombrie la Muzeul Hărților, printr-un curs care va ilustra cartografic cărți pentru copii cu vârsta sub 7 ani și va introduce programele destinate profesorilor din învățământul preșcolar.

Participarea la această ediție specială desfășurată în cadrul Nopții Cercetătorilor este gratuită, iar cursanții vor trebui să achiziționeze doar materialele didactice, în valoare de 30 de lei/participant. Rezervările se fac prin email pe adresa educatie.lbt@gmail.com sau pe formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, după trimiterea confirmării plății în contul CEC BANK – RO69CECEB20630RON4195494.

Succes!