Profesorii din Florida pot de acum purta arme la școală

Unii profesori din Florida vor putea purta arme de foc în sala de clasă începând cu 1 octombrie 2019, ca rezultat al unei legi îndelung dezbătute de Legislativul din Florida și votată în luna mai.

Legea, care oferă districtelor școlare opțiunea de a înarma profesorii, precum și paznicii școlilor, a fost adoptată ca răspuns la atacul care a avut loc în 2018 la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida, care s-a soldat cu 17 oameni morți. Profesorilor li se va permite să poarte arme prin intermediul Programului Guardian, care a fost creat special în acest scop.

În acest program au fost inclusi atât profesori cât și paznici, care pe lângă îndatoririle oficiale de serviciu au și rolul de tutore școlar care ajută la prevenirea și reducerea incidentelor si agresiunilor în spațiile școlare. Aceștia trebuie să treacă teste psihologice și de droguri și să finalizeze cu succes cel puțin 144 ore de antrenament, inclusiv trageri cu arme de foc, iar pentru participarea în acest program sunt plătiți cu 500 USD.

„Până nu stai în fața cuiva cu o armă îndreptată spre tine, nu îți dai seama cât de neajutorat ești cu adevărat”, a declarat pentru CBS News Bill Husfelt, șeful Inspectoratului Școlar al districtului Bay, Florida. „Nu privim acest program ca și când ne dorim să avem mai multe arme, ci îl privim ca pe o sporire a protecției în școli.”, a mai declarat Husfelt.A

Aici găsiți documentul legislativ.

Foto: Jason Connolly / Agence France-Presse