Trupa rock Radiohead condamna autoritatile canadiene ca tergiverseaza ancheta asupra mortii membrului echipei la 6 ani de la tragicul accident

Trupa rock Radiohead s-a întors joi seară la Toronto, Canada, pentru prima dată de când tehnicianul lor a fost ucis de scena care s-a prăbușit în 2012, iar trupa a acuzat autoritățile canadiene că nu finalizează ancheta privind moartea colegului lor Scott Johnson.
radiohead

Scott Johnson, în vârstă de 33 de ani, a murit înainte ca Radiohead să cânte pe 16 iunie 2012 la Toronto’s Downsview Park – ultima oprire în turneul lor din America de Nord. Acoperișul scenei temporare s-a prăbușit și Johnson a fost ucis imediat când a fost lovit de un monitor video care cădea.

Iată ce a declara solistul Radiohead Thom Yorke pe scena de la Toronto:

“Oamenii care ar trebui să fie trași la răspundere încă nu sunt trași la răspundere”, a spus Yorke fanilor. “Tacerea este asurzitoare”.
Autoritățile canadiene au acuzat trei persoane la un an după incident, iar toți au pledat nevinovat. Cu toate acestea, procesul a fost oprit în septembrie anul trecut, din cauza unei hotărâri din 2016, potrivit căreia cazurile în instanța provincială trebuiau judecate într-un termen rezonabil după mai multe întârzieri în procedură.

“Suntem ingroziti de decizie. Aceasta este o insultă pentru memoria lui Scott Johnson, a părinților și a echipei noastre. Nu oferă nici o consolare sau asigurare că acest tip de accident nu se va întâmpla din nou “, a declarat trupa Radiohead.

roof_collapsed
Imaginea scenei prabusite in 2012